Annonce

Annonce

En chauffør tanker mælk fra Arla på sin lastbil

Andelshaverne hos Arla kan fra næste måned se frem til at få 3,7 øre mere for et kg mælk. Foto: Arla Foods

Mælkeprisen hos Arla får et lille løft

Udsigten til et mere stabilt mejerimarked får Arla til at hæve mælkeprisen med 3,7 øre pr. kg.

I septembet barberede Arla for første gang i år en bid af afregningsprisen på mælk, men fra oktober bliver prisen hævet med 3,7 øre., hvilket udgør halvdelen af faldet fra august.

Det fremgår af mejerikoncernens månedlige opgørelse over mælkepriserne. Prisstigningen betyder at prisen for et kg konventionel mælk fra oktober er 269,2 øre, mens økologerne får 329,2 øre for et kg klimakontrolleret økologisk mælk.

"Prisen for alle EU-mejeriråvarer, især ost, er øget markant på grund af den store efterspørgsel og reducerede tilgængelighed i løbet af august. Et skift i den globale efterspørgsel fra Kina til den øvrige del af Asien og Mellemøsten understøtter positiv udvikling i de globale priser på mælkepulver," skriver Arla i opgørelsen, som melder om stabile markedsudsigter.

Ifølge Arla blev der i EU registreret en lille vækst i indvejningen af mælk i juni, mens den indvejede mælk i juli lige nu forventes at være negativ med et fald på 0,5-1 pct. Tallene fra august indikerer, at faldet er stoppet, mens indvejningen i resten af  verden stiger," fremgår det af markedsoversigten.

Flere artikler fra samme sektion

Jagten er sat ind på »Årets Unge Landmand«

Landbrug & Fødevarer kårer for ottende år i træk ”Årets Unge Landmand”, og alle har mulighed for at indstille sin favorit blandt landbrugets unge talenter.

10-08-2022 2 minutter Events

Mekanikere må være kreative for at holde høsten i gang

Hvis maskinerne svigter i denne høstsæson, må mekanikerne ofte tænke kreativt for at holde hjulene i gang. Der er nemlig leveringsproblemer og ventetid på mange reservedele.

09-08-2022 2 minutter Høst

Sommervarmen vender tilbage - og øger risikoen for brand under høsten

I de kommende dage vender sommervarmen tilbage. Forsikringsselskabet Topdanmark opfordrer landmænd og ansatte i landbruget til at være ekstra opmærksomme på risiko for brand i den tørre høstsæson.

08-08-2022 2 minutter Høst